Horia Constantinescu a făcut o paralelă între vremurile de dinainte de Revoluţie în care românii mâncau mere româneşti care nu arătau ca şi cum ar fi de plastic, mai aveau şi câte un vierme dar aveau gust şi nu erau tratate cu tot felul de substanţe chimice.

“Dacă pe vremuri mărul proaspăt venea de la Iteşti, din Maramureş, îl găseam pe tarabă şi îl luam acasă, acum vine un măr din Polonia stropit cu imazalil. Este un fel de ceară care protejează antifungic şi dă şi un luciu specific. Atunci, dacă tot vrem şi spunem că ‚’în felul ăsta ne protejăm’, că se protejează numai pe ei cu imazalil, nu putrezeşte mărul lor, că pe vremea noastră mai puteai să găseşti şi un vierme în măr şi nu murea nimeni. Măcar dacă o faci fă-o perfect, cum e mărul… fă şi serviciile să fie perfecte”, a explicat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.