În ciuda numărului mic de turiști care ne vizitează, România are multe locuri unice în Europa cu care se poate mândri. Unul dintre acestea este Munții Măciunului, cei mai vechi munți din Europa, după cum spune vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Lavinia Vizauer, în cadrul unui interviu realizat de echipa DCNewsTV.

„Județul Tulcea este un județ binecuvântat pentru că nu avem numai Delta, coroana cea care, să zicem, dă identitate acestei țări și acestui județ. Avem și cei mai bătrâni munți din Europa – Munții Măcinului.

Există o serie de trasee prin Munții Măcinului, pot fi foarte ușor vizitați. Zone foarte frumoase. Avem și zona de cetăți, pentru că Dobrogea beneficiază și de un patrimoniu arheologic important. Chiar și în zona Măcinului avem cetăți.

În zona Niculițelului avem Isaccea în apropiere, cu Cetatea Noviodunum, bazilica paleocreștină de la Niculițel.

Tot în acea zonă, noi o numim triunghiul mănăstirilor – trei mănăstiri foarte frumoase, nu numai din punct de vedere arhitectural, dar și ca locație. Mănăstirea Saon, care este pe malul apei. Avem Mănăstirea Cocoșu, care e într-o zonă de pădure, mai muntoasă îi zicem noi. Avem Mănăstirea Celic Dere, la fel, în zonă de pădure, zonă foarte liniștită și zone vizitate, să știți, și apreciate de cei care ajung pe aceste tărâmuri.

La Luncavița, e zona aceea care se numește Valea Fagilor, la fel, e o zonă foarte frumoasă de traversat spre Izvoarele. Trecem printr-o zonă de dealuri și pe traseele din Munții Măcinului.

Enisala, Jurilovca, Tulcea – au venit foarte mulți turiști, au putut să ne cunoască foarte bine cu ocazia festivalurilor. Așa au aflat că aici conviețuiesc peste 14 minorități etnice, ceea ce dă unicitate acestui județ.

An de an, impactul pe care l-au avut aceste festivaluri, și mai ales publicul care a venit spre aceste festivaluri, a fost din ce în ce mai mare. Unul dintre aceste festivaluri cu care noi ne mândrim este Festivalul de la Enisala, „La Cetate”, pentru că avem și această cetate medievală pe care am vrut s-o punem în valoare cu ocazia acestor festivaluri.

Mai este Festivalul Borșului de Pește de la Jurilovca, foarte important, pentru că suntem și păstrătorii unor tradiții culinare în această zonă”, a spus Lavinia Vizauer, vicepreședintele CJ Tulcea.