În inima Deltei Dunării, satul Jurilovca se transformă într-o destinație tot mai căutată de turiștii dornici de aventură și autenticitate. Aici, Ștefan Constantin, fost profesor de filosofie, îi conduce pe vizitatori în expediții cu bicicleta, barca și caiacul, oferindu-le o experiență unică de explorare a peisajelor naturale și a patrimoniului cultural al zonei.
Ștefan Constantin, un fost profesor de filosofie care a ales să lase forfota Capitalei şi să se mute în Delta Dunării, îi conduce pe vizitatori în expediții cu bicicleta, barca și caiacul, oferindu-le o experiență unică de explorare a peisajelor naturale și a patrimoniului cultural al zonei.
Acesta a explicat, într-un interviu pentru DCNews TV, cum a fost surprins de un grup de turişti din Belgia, veniţi să admire păsările din Deltă.
„Oamenii, cei pasionaţi, şi aici mă refer la turiştii străini, vin doar pentru bird-watching. Am avut grup de belgieni cu care stăteam 12-14 ore pe zi la privit păsări. Nici nu le fotografiau, doar le priveau cu binoclul sau cu luneta. Sunt oameni pasionaţi. E foarte plăcut să lucrezi cu ei, cunosc păsările, cunosc comportamentul lor, le ştiu denumirile, ştiu ce caută. Vin cu ţinte foarte bine precizate. Spun ce păsări nu au văzut niciodată, şi aşa mai departe.
Români care să facă bird-watching… Am nişte prieteni fotografi cu care ies prieteneşte, îi ghidez prin zonă să caute anumite specii pentru că au diferite proiecte legate de păsări. Inclusiv băieţii de la România Sălbatică au fost la mine. Dar atât.
Turist român care să întrebe şi să vrea să facă bird-watching mai puţin. Dar străinii dedică o zi sau jumătate de zi lucrului ăsta. Iar caiacul e cea mai bună soluţie pentru asta, nu există altceva mai bun. Te deplasezi prin apă, ajungi la păsări, ele nu te sesizează”, a declarat Ştefan Constantin.