Doi români stabiliți în Glasgow au venit cu un răspuns pentru succesul pe care l-a înregistrat cunoscuta ciocolată Dubai. Stabiliți în Scoția din 2008, cei doi tineri, Alex și Dani, au explicat în cadrul emisiunii „Departe de România”, care este secretul lor și ce cred scoțienii despre această invenție.

„Ciocoliva, Transylvania Bars sau Chocolate Coffin Cakes le facem cu diverse toppinguri iar în urmă cu cinci ani de zile am hotărât să le umplem cu colivă. Fiind vorba de Transilvania, ne-am gândit și la cimitirul din Săpânța. Este un desert care se servește la ocazii speciale. Noi oferim clienților în fiecare zi ceva specific din Transilvania. Vindem colivă chiar și sub formă de tort. Tot ce ține de Transilvania se vinde tot timpul anului, nu doar de Halloween”, au explicat cei doi.

Ciocolata Dubai și Ciocoliva

În interviul online de pe DCNews, Alex a spus că Ciocoliva a fost o soluție de moment, o alternativă pentru Ciocolata Dubai, care prinsese deja mult avânt pe piață.

„Pentru că a apărut trendul cu Ciocolata Dubai, am zis să facem și noi. Deși nu mi se părea ceva fascinant, le-am făcut, s-au vândut și am rămas fără fistic. Apoi l-am întrebat pe Dani ce putem face, spune Alex. Iar Dani a propus să încercăm cu colivă, pentru că oricum o foloseam pentru deserturile în formă de coșciug”, a continuat acesta.

Am stricat câteva la început, coliva fiind mai grea decât fisticul. Câtă colivă am mâncat, nu vreți să știți. A ieșit ok și am zis să o promovăm, să facem un video, cum facem de obicei. Am zis să le arătăm oamenilor că avem ceva mai bun decât Ciocolata Dubai.”

Ce spun scoțienii despre colivă

Sigur că, fiind stabiliți în Scoția, prima dată, de acest produs s-au bucurat clienții lor din Glasgow însă deși fascinați de acest desert, conținutul nu este cu totul străin pentru aceștia.

„Dimineață ei mănâncă poriddge (terci), fiind asemănător cu coliva a fost foarte ușor. Ce am avut în magazin și am promovat, le-am dat mereu să guste pentru că nu are cum să știe dacă nu gustă. Le-am explicat ce conține iar până la urmă a ajuns să fie foarte bine vândută, mai ales torturile în formă de craniu, explică Dani.

Poriddge-ul lor este mai lichid decât coliva noastră. Am adăugat și un ingredient secret, mierea, pentru a reduce cantitatea de zahăr iar când au gustat din ea le-a plăcut foarte mult. Avem cunoștințe care consideră coliva un baton de proteine”, au declarat cei doi.