Ștefan Pălărie, senator USR, a fost invitatul lui Răzvan Dumitrescu la „Ce Se Întâmplă”, unde a discutat despre scandalul Nordis Group, societate acuzată că a vândut de mai multe ori aceleași apartamente către persoane diferite. 

Ștefan Pălărie (USR), despre scandalul Nordis și „vidul legislației” 

Senatorul USR, Ștefan Pălărie, a abordat scandalul Nordis Group, atrăgând atenția asupra lacunelor legislative ce au permis ca mai mulți oameni să plătească pentru aceleași apartamente. Potrivit acestuia, este necesară adoptarea unor reglementări stricte menite să protejeze cetățenii care își investesc economiile în locuințe. 

„Nordisul, în opinia mea, este un eveniment în care avem câțiva actori care pot explica vidul acesta legislativ, care a lipsit în a-i proteja pe cetățenii României care își puneau agoniseala de o viață în achiziția unei locuințe sau a unui apartament. 

Ar fi trebuit să existe această legislație, fie că era legată, ca în modelul francez, de limitarea avansului care poate fi plătit de către un cetățean pentru o casă, fie că ar fi avut legătură cu forțarea dezvoltatorului imobiliar de a utiliza banii primiți sub formă de avans numai pentru lucrări… Nu pentru publicitate, nu pentru deplasări, nu pentru a-ți cumpăra în Monaco sau în alte țări niște case – și asta e o discuție care trebuie verificată, dacă într-adevăr în activele acestei societăți, care este în spatele Nordis, există achiziții de bunuri și imobile în afara țării sau de altă natură, care nu puteau să fie dovedite a ajuta în mod direct șantierul”, a spus Ștefan Pălărie la DC News TV. 

Laura Vicol și conflictul de interese

El a subliniat faptul că USR a semnalat un vădit conflict de interese în 2021, când Laura Vicol, al cărei soț este unul dintre acționarii companiei, a fost pusă în funcția de președinte a comisiei juridice.  

„Dar lucrurile acestea par să aibă legătură între politic și privat. Vorbim despre dezvoltatorii imobiliari. Țeapa asta cu repetiția – am văzut în acea anchetă jurnalistică posibilitatea de vânzare repetată, prin promisiune și, apoi, prin transferul proprietății. Apoi am văzut niște notari implicați în tipul acesta de afacere. (…)  

O avem acolo pe doamna Laura Vicol, n-o mai avem, că și-a dat demisia sau a fost forțată să-și dea demisia. Dar, doamna Laura Vicol, care este soția domnului Ciorbă, unul dintre acționarii Nordis, era președinta comisiei juridice.  

USR, probabil că vă aduceți aminte, a luat atitudine încă de la numirea domniei sale în anul 2021, când a fost numită președinte. Și am explicat că este un vădit conflict de interese”, a punctat senatorul.