Analistul politic Bogdan Chirieac, jurnalista Diana Tache și Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice (GIP), au discutat, în ultima ediție a emisiunii „Miercurea Neagră”, despre prezența candidaților-cheie la alegerile prezidențiale 2024 la hramul Sfintei Parascheva de la Iași. 

Noaptea la karaoke, a doua zi la moaște 

Într-o discuție savuroasă, jurnalista Diana Tache a evidențiat contrastul ironic dintre activitățile candidatei Elena Lasconi, menționând cum, după o noapte de karaoke, a participat la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, a doua zi. 

„Trebuie să înțelegeți că declarația pe care a dat-o doamna Lasconi (despre rolul Turciei în NATO – n.r.) a fost după noaptea petrecută la karaoke. Totuși, să stai o noapte la karaoke, lăutari, ș.a.m.d. Și a doua zi a mers la moaște! Se împarte doamna Lasconi”, a spus jurnalista Diana Tache. 

„I-auziți, domnule Ciuvică, ce vână are a noastră. Nu mai aveți ce comenta! Deci, a fost noaptea la karaoke și a doua zi la moaște?”, a întrebat Bogdan Chirieac. 

„Noaptea la karaoke la Neamț, și a doua zi la moaște! Ca atare, asta e. Bine, s-a întâlnit acolo cu domnul Ciolacu, despre care știm că, totuși, are centura neagră la moaște. A mers la Athos, Pământul Sfânt…”, a răspuns Tache. 

„Ciolacu n-a fost la pupat de moaște. A fost la slujbă”, a spus analistul politic. 

„Tot aia e, până la urmă”, a punctat Mugur Ciuvică. 

Lasconi și Orban, o prezență „atipică” la Iași 

„Încă o dată, pe Ciolacu de trei ani de zile, patru ani de zile… Repet, deci are experiență pe partea de moaște, slujbe, bisericuțe. A mers de două ori la Athos, la Mormântul Sfânt… Merge, știți foarte bine, prin țară, pe la Sâmbăta… peste tot, pe la toate mănăstirile. Deci, nu este atipică prezența lui Ciolacu la slujba de la Cuvioasa. 

Atipică a fost prezența doamnei Lasconi și prezența lui Ludovic Orban, care a declarat, am văzut o chestie foarte tare, că el – candidat la alegerile prezidențiale 2024 – este pelerin, dar nu știm noi. Că el a fost în fiecare an la Cuvioasa și că nu l-am văzut noi. 

Totuși, e diferență între pelerin și pelerină! Adică, sincer… Nu poți să vii și să ne… A fost, totuși, premier, știa toată presa, mergea după el”, a adăugat Tache.