În cea mai recentă ediție a emisiunii „Miercurea Neagră”, analistul politic Bogdan Chirieac, jurnalista Diana Tache și Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice (GIP), au discutat despre sondajul realizat de Verifield, la comanda USR, potrivit căruia, dacă alegerile prezidențiale ar avea loc duminica viitoare, Ciolacu și Simion ar intra în turul doi. 

Ciuvică, despre sondajul USR: O tâmpenie! 

Marcel Ciolacu, liderul PSD, este pe primul loc în sondajele privind intențiile de vot pentru alegerile prezidențiale, urmat de George Simion, liderul AUR, cu 19,8%, și de Mircea Geoană, care are 17,2%, potrivit datelor Verifield. 

„A apărut ieri un sondaj făcut de ai noștri, de USR, și acolo s-a dat ordinea candidaților, procentele sunt mai puțin importante: Ciolacu, George Simion, a noastră (Elena Lasconi – n.r.), Geoană, Cristian Diaconescu și, pe locul șase, domnul Ciucă. Cum comentați, domnule Ciuvică?”, a întrebat analistul politic Bogdan Chirieac. 

„Nu putem să comentăm asta. Eu nu pot să comentez asemenea tâmpenii. Ce mi s-a părut tâmpenia maximă – că nu contează procentele. Contează, cum să nu? USR-ul a luat, cu tot cu ratații ceilalți, PMP și Orban, 8 și un pic la alegerile de acum patru luni. Acum, USR-ul are, în tâmpenia asta de care ziceți dvs., vreo 20 și un pic. Adică a crescut de trei ori!”, a răspuns Mugur Ciuvică. 

Cine intră în turul doi cu Ciolacu? 

„Însă, mi se pare că lucrurile sunt rezolvate, la prezidențiale, cel puțin. Practic, Kövesi intră în primul tur detașat și, cu cine ziceți? Cu Ciolacu probabil c-o să fie, nu?”, a întrebat președintele GIP. 

„Cred că cu Lasconi, dacă mă întrebați pe mine. Ați manevrat cu Kövesi să nu candideze, lăsați, că vă cunosc!”, a răspuns Bogdan Chirieac. 

„Domnule Chirieac, i-ați amețit pe telespectatorii dvs. jumătate de an de cap că o să candideze Kövesi. Nu candidează? Candidează, n-are cum să nu candideze!”, a spus, ironic, Ciuvică. 

„Dvs. nu spuneați că nu candidează Ciolacu? Și, uite, candidează!”, a intervenit Diana Tache. 

„Nu contează! Contează că candidează Kövesi și, dacă ea candidează, avem președinte! Câștigă alegerile, așa că să nu mai discutăm”, a continuat Ciuvică.