Într-un interviu pentru DC News TV, Michael Koren, cetățean israelian de origine română, a vorbit despre atacul terorist din 7 octombrie, când combatanții Hamas au ucis 1.200 de oameni și au luat zeci de ostatici. El a descris ororile comise și impactul asupra populației civile, subliniind că, în prezent, peste 100 de ostatici, inclusiv copii, sunt încă în mâinile teroriștilor, iar orice dialog cu liderul lor este imposibil. 

Atacurile Hamas și impactul asupra populației civile 

Luni, 7 octombrie, s-a împlinit un an de la cel mai sângeros atac terorist din istoria Israelului, când combatanți Hamas au omorât 1.200 de oameni și au luat 251 de ostatici. 

„Pe 7 octombrie, după cum bine ne aducem aminte, acei teroriști, pe care eu îi numesc tâlhari, de la organizația teroristă Hamas, au intrat într-o țară independentă, care are o graniță cu Fâșia Gaza, unde ei sunt conducătorii acestei fâșii, cu o populație de peste 2 milioane de locuitori. Deci, au pătruns circa 4.000 de teroriști și au omorât 1.200 de oameni, conform statisticilor oficiale. 

Au luat 250 de prizonieri, de ostatici, au dat foc la o grămadă de kibuțuri și alte așezări din jurul Fâșiei Gaza, au atacat un festival de muzică de la Re’im, aflat tot în acea zonă, unde au luat o mulțime de ostatici, au omorât o mulțime de oameni, au violat numeroase femei, iar apoi le-au împușcat în cap…  

Momentan, situația este în felul următor: după vreo 50 de zile, dacă nu mă înșel, în urma unor tratative, li s-a dat drumul la circa 80-90 de oameni. Ulterior, armata israeliană a mai reușit să elibereze până la 10 oameni, nu cred că mai mult. În orice caz, la ora actuală, sunt în mâinile acestor teroriști, tâlhari, 101 cetățeni israelieni – femei, bărbați, copii. Printre aceștia se află doi copii din familia Bibas, unul dintre ei fiind un bebeluș care, atunci când a fost răpit, avea doar 10 luni!”, a spus Michael Koren la DC News TV.  

Liderul Hamas, Yahya Sinwar, refuză tratativele  

„În prezent, nu se poate duce niciun fel de tratative cu ei, deoarece conducătorul lor, Sinwar, refuză orice discuție. El a prins curaj, văzând că Israelul a fost atacat de două ori de către susținătorii Iranului! Acum câteva zile, Iranul a tras 201 rachete balistice, numărate, supersonice, înspre Israel, cu scopul de a ucide oameni. De a ucide oameni nevinovați! 

„Apărarea Israelului, împreună cu apărarea Statelor Unite, care au adus o forță maritimă destul de mare în Marea Mediterană, au reușit să doboare practic aproape toate rachetele.  

Eu stau într-un oraș în Israel, într-un orășel de 60.000 de locuitori, care se numește Hod HaSharon, unde a căzut o bucată de rachetă în incinta unei școli! A făcut un crater și a dărâmat un fel de magazie. Ei au tras cu rachete la ora 19, deci nu mai erau copii la școală, dar, în orice caz, casele din jur au fost afectate. Eu am trecut pe acolo, am văzut geamuri sparte, s-au pus niște plăci de lemn ca să astupe acele geamuri, au căzut o grămadă de țigle de pe acoperișuri… Circa 100 de case au fost afectate!  

E adevărat că se ocupă statul să repare aceste case, dar să nu uităm că acești iranieni au vrut să omoare cât mai mulți oameni civili!”, a continuat Koren.