Victor Ponta, invitat în emisiunea lui Bogdan Chirieac la DC News TV, a făcut o dezvăluire în exclusivitate: președintele Klaus Iohannis a evacuat o bibliotecă din celebra sa casă pentru a o închiria unei bănci. „Foarte puțină lume știa asta”, a declarat fostul premier. 

Iohannis a închiriat casa din Sibiu după ce a dat afară o bibliotecă

Într-un interviu pentru DC News TV, Victor Ponta a făcut o dezvăluire neașteptată despre Klaus Iohannis. Fostul premier a povestit cum președintele ar fi dat afară o bibliotecă dintr-o casă pentru a închiria spațiul unei bănci, ridicând semne de întrebare cu privire la cât de bine se aliniază acest gest cu ceea ce promovează proiectul „România educată”. 

„Pot să vă dau o informație. Eu n-am știut-o. Foarte puțină lume a știut-o și o s-o public acum, dar mai întâi o să o spun la dvs.: Domnule, cel mai semnificativ pentru Iohannis – că merge cu private jet, că are golf în curte etc. – am citit astăzi ceva: casa asta faimoasă pe care el a luat-o cu japca și i-a luat-o statul înapoi și trebuie să dea banii. Știți că el a evacuat de acolo o bibliotecă ca să o închirieze la Raiffeisen? Și mi s-a părut… Domnule, cum e cu «România educată»? 

Adică eu, dacă am o casă, sau dvs. cred că v-ar fi totuși jenă să ziceți: dau afară o bibliotecă sau o școală ca să bag o bancă! Omul n-a avut nicio problemă să ia niște bani care nu erau ai lui și să dea afară o bibliotecă, ca să pună o bancă în casa asta pe care oricum…”, a dezvăluit Ponta.

Va restitui sau nu Iohannis banii din chiria casei pierdute? 

În timpul discuției, Victor Ponta l-a întrebat pe Bogdan Chirieac dacă crede că Iohannis va înapoia banii obținuți din închirierea casei pe care a pierdut-o în urma deciziei Înaltei Curți. Chirieac a răspuns cu scepticism, spunând că nu se așteaptă nici măcar ca președintele să predea casa. Ponta a afirmat că, în opinia sa, Iohannis va continua să profite de pe urma imobilului, fără să restituie nimic. 

„Credeți că o să dea banii ăia înapoi?”, a întrebat Ponta. 

„Nu! Eu nu cred că dă nici casa!”, a răspuns analistul politic. 

„Eu sunt convins că nu-i dă. Casa o ține în continuare, încasează! (…) Vă dați seama titlurile prin anumite zone? Domnule, Bogdan Chirieac, care-i privat, are un apartament și l-a închiriat la Raiffeisen. Păi erau toate: «Chirieac banditul, coruptul, cum să dai la bancă?» Dar când președintele țării face chestia asta? Bine domnule, hai să dea banii înapoi! Nu-i dă!”, a adăugat Victor Ponta. 

Ultimul obstacol în calea executării familiei prezidențiale a fost înlăturat odată cu decizia definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ). Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au pierdut definitiv casa din Sibiu, care urmează să intre în patrimoniul statului român, precum și banii încasați din închirierea acesteia.