Fostul premier, Victor Ponta, a fost invitat în platoul DC News TV, unde a vorbit, printre altele, despre șansele lui Mircea Geoană de a ajunge în turul doi. Potrivit acestuia, fostul secretar general adjunct al NATO nu are sprijinul necesar pentru a câștiga cursa prezidențială. 

Ponta nu crede că Geoană are șanse reale să ajungă în turul doi

Fostul prim-ministru Victor Ponta este de părere că, deși Mircea Geoană are calități remarcabile în zona externă, pe plan intern îi lipsesc echipa și resursele necesare pentru a gestiona o campanie de o asemenea anvergură. În opinia sa, în momentul de față pare că Geoană nu are sprijinul logistic și politic necesar pentru a ajunge în turul doi. 

„Cum îl vedeți pe Mircea Geoană? Ar putea să fie contracandidatul lui Marcel Ciolacu în turul doi?”, a întrebat Bogdan Chirieac. 

„Poate să intre în turul doi. Problema la Mircea Geoană e următoarea și n-am înțeles, recunosc, ultimele șase luni: Domnule, ești un pilot foarte bun din Formula 1. Geoană, pe zona externă – e ambasador, vorbește bine, NATO – e foarte bun. Și zici: «Vreau să particip și eu la cursa de Formula 1 de la Singapore, dar nu am mașină, nu am mecanici, nu am camioane, nu am manager de PR…». 

Poate, nu știu, ăsta care-i campion, Max Verstappen îl cheamă, campionul mondial, dacă n-are mașină, mecanici, camionagii… nu poate să participe! E greu, e foarte greu! Adică, totuși, o bătălie politică la nivel de președinte presupune un mecanism. Candidezi la funcția nr. 1, îți trebuie o echipă mare! 

Mircea Geoană e un pilot foarte bun, care merge pe pistă, pe jos, dar n-are mașină, n-are mecanici…”, a răspuns Victor Ponta. 

Ponta: Geoană are nevoie ca PSD sau PNL să o dea în bară pentru a ajunge în turul doi

Victor Ponta a sugerat că Mircea Geoană ar avea șanse să ajungă în turul doi al alegerilor prezidențiale doar dacă adversarii săi, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, ar comite greșeli majore. El a subliniat că PSD rămâne forța dominantă, având „cea mai bună mașină”, în timp ce PNL este a doua forță ca putere politică și doar o gafă din partea acestora ar putea deschide drumul pentru Geoană. 

El a menționat, de asemenea, că recentele declarații făcute de Mihail Hodorkovski ar putea influența negativ parcursul lui Geoană în campanie. 

„Și atunci nu credeți că va intra în turul doi”, a adăugat analistul politic. 

„Nu știu! Poate, dacă sunt foarte slabi cei cu mașini. Dacă se ciocnesc, gen Ciucă. Ciucă are o mașină, nu cea mai bună – cea mai bună mașină e PSD-ul, a fost întotdeauna – dar o are pe a doua cea mai bună, dar dacă dă cu ea în gard… Nu știu!”, a completat fostul premier. 

„Zicerile acestea despre Mircea Geoană, credeți că vor influența și publicul în defavoarea domniei sale?”, a întrebat Chirieac. 

„În mod normal, să-l acuzi pe fostul secretar general al NATO, că e cu rușii… e o prostie; până când apare cineva foarte cunoscut – Hodorkovski e foarte cunoscut și foarte influent – din afară, nu din România, că dacă zicea unul din România, aveau să spună: «Hai, mai lasă-ne în pace cu prostiile voastre». Când zice unul ca Hodorkovski, e o problemă! Nu știu ce a fost, ce n-a fost… Dar e un impact! 

Dacă aș fi în echipa de consiliere a lui Geoană, aș zice: «Asta-i gravă, asta cu Hodorkovski». Eu îl cunosc pe Hodorkovski, e un tip radical, anti-Putin”, a subliniat Ponta.