Bogdan Chirieac, Diana Tache și Mugur Ciuvică au discutat, în cea mai recentă ediție a emisiunii Miercurea Neagră, despre terenul de golf amenajat în curtea vilei de protocol unde locuiește Klaus Iohannis, în jurul lacului artificial. 

Iohannis și-a făcut teren de golf în curtea vilei de protocol

Grădina vilei de protocol de la Neptun, unde președintele Klaus Iohannis își petrece timpul, a fost echipată cu un miniteren de golf. 

Imaginile capturate cu drona arată trei găuri de golf amenajate în jurul lacului din fața Vilei Nufărul, construită inițial pentru soții Ceaușescu în perioada comunistă și utilizată, după Revoluție, de președinții României. 

„Klaus Iohannis este tăvălit, ăsta este cuvântul, de toată presa. Clasa politică a început să spună nasoale despre Klaus Iohannis… Adică nu mai poate omul să-și tragă un teren de golf în curte? Ce? 2 milioane de euro e ceva… Cum comentați?”, a început discuția Bogdan Chirieac. 

„Nici nu începe bine emisiunea, mă puneți să comentez pârțulețele lui Tăpălagă. Pe bune acum? (…) Domnule Chirieac, faptul că dvs., votanții și susținătorii lui Iohannis îl înjurați acum e un lucru bun. E bine să se întâmple așa! Că și Iohannis a fost atât de arogant și de nesimțit! Dar, totuși, citiți și articolele și uitați-vă și la poze. Nu citiți doar titlul! Nu e niciun teren de golf, sunt trei găurele. Vă dați seama… ce două milioane, ce astea? Aici, dacă e, într-adevăr, o lovitură pentru Iohannis, e că-l arată cât de penibil e el. 

Președintele României și-a făcut, acum câțiva ani, cică, în curte la vilă acolo – în fața vilei e un lăcușor așa – ăsta a făcut pe marginea lăcușorului trei găuri în pământ, în gazon, și a tuns puțin iarba în jurul găurilor. Și el, practic, când toată planeta arde cu pandemii, cu crize, cu inflații, cu războaie, Iohannis stă el singurel cu lunile la Neptun și se joacă de-a golful în curte acolo. Trei găurele! Atât s-a putut!”, a continuat Mugur Ciuvică. 

Șeful statului nu se bucură de un sfârșit de mandat liniștit

„Găurile alea costă 3 lei! Putea să vă cheme pe dvs. Iohannis, să vă zică: «Domnul Chirieac, m-ați votat, ajutați-mă și pe mine! Făceți-mi și mie trei găuri în pământ aici, ca să mă joc și eu golf». Și dvs. i le făceați gratis. Dacă chema vreun muncitor, îi cerea probabil 100 de lei să-i facă trei găuri. 

V-am spus, ce pățește Iohannis acum, pe sfârșit de mandat, e foarte bine. (…) Nu e rău că pățește”, a adăugat președintele GIP. 

„Dincolo de pretențiile astea maladive, despre care noi știm… domnul Iohannis cu pretențiile domniei sale, mie cel mai tare mi se pare că el și-a făcut practic terenul de golf în perioada în care era cu geaca roșie prin București, pe aici, cu Ordonanța 13, cu jos, cu 10 august… știți foarte bine! Mie asta mi se pare foarte tare!  

Credeam că atunci era preocupat și îngrijorat pentru cetățeni… Adică, iată: se lupta cu corruption-ul, la vremea respectivă, și cu ordonanțele lui Dragnea și cu ciuma roșie și așa mai departe, dar, pe de altă parte, își încărca bateriile la Neptun, după cum văzurăm acum”, a intervenit Diana Tache.