Răzvan Dumitrescu și Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, au discutat în cadrul unei noi ediții a emisiunii „Ce Se Întâmplă” de la DC News TV despre măsurile luate pentru fluidizarea traficului în București. Printre acestea se numără și extinderea rețelei de metrou în zona de sud a orașului, un proiect care beneficiază de finanțare europeană

Magistrala 4 de metrou, finanțată cu bani europeni nerambursabili

„Atât timp cât cetățenii din Sud, dimineața, merg către Nord și se întorc din nou către Sud cu vehiculele, vom avea o problemă. Din acest motiv, a apărut și stația de metrou cea nouă, Tudor Arghezi”, a spus Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, la DC News.

„Va fi singura stație de metrou sau aveți de gând să mai plantați stații de metrou?”, a întrebat Răzvan Dumitrescu.

„O să vă surprind plăcut, sper… Avem cel mai mare proiect de investiții derulat în România astăzi. El este în procedură de licitație publică: Magistrala M4 de metrou, Gara de Nord-Gara Progresul, o investiție făcută din bani europeni. Avem două magistrale pe care acționăm: M4, Gara de Nord-Gara Progresul, respectiv M2, pe care dorim să o ducem până în comuna Berceni”, a răspuns edilul.

„Faceți din bani europeni?”, a intervenit Dumitrescu.

„Din bani europeni; nici nu ne-am fi permis altfel. (…) Avem doar pentru M4 13 miliarde de RON, adică aproximativ 2,5 miliarde de euro. Gândiți-vă că doar avansul reprezintă dublul bugetului pe care îl are Sectorul 4. Este o mare șansă. De ce spun că oamenii votează rezultate și de ce PSD, Marcel Ciolacu, reprezintă aceste lucruri?”, a punctat social-democratul.

Certurile politice vs. dezvoltarea comunitară în Capitală

În cadrul discuției, edilul a subliniat importanța concentrării pe dezvoltarea comunităților și obținerea unor rezultate reale. Acesta și-a exprimat, totodată, convingerea că Marcel Ciolacu este genul de lider care pune interesele românilor pe primul loc.

„Vedeți, cel mai important lucru, până la urmă urmei, și asta probabil că aduce Marcel Ciolacu și această echipă, aduce ceva nou. Dincolo de orice situație conflictuală, niciodată nu trebuie să uităm de ce ocupăm pozițiile pe care le ocupăm.

Ne interesează să obținem rezultate, ne interesează ca și comunitățile în care noi trăim să crească. Nu puteam să lăsăm Sectorul 4 în locul în care el se găsea. Era, pur și simplu, o discriminare ieșită din comun între un bucureștean din Sectorul 4 și unul care trăia, la un moment dat, în Sectorul 1. (…) Lucrul acesta îl aduce nou Marcel Ciolacu, care, din punctul meu de vedere, este un adevărat om de stat”, a conchis vicepreședintele PSD.