Într-o emisiune specială de la DC News TV, astrologul Daniela Simulescu a discutat despre influențele astrologice ale Lunii Noi în Leu din 4 august, explicând semnificațiile și impactul acestui eveniment asupra diferitelor zodii.

Semnificația Lunii Noi în Leu

Daniela Simulescu a explicat că Luna Nouă este momentul în care Soarele și Luna se întâlnesc la același grad în același semn zodiacal, eveniment care se întâmplă o dată pe lună.

„Din punct de vedere teoretic, acest eveniment sună foarte bine. Toată lumea se gândește că vine o minune, că e un moment bun de începuturi, de ritualuri, de intenții, de dorințe”, a spus Simulescu.

Ea a subliniat că Leul este asociat cu fericirea, exuberanța, creativitatea și iubirea, iar energia acestui semn zodiacal ne îndeamnă să ne bucurăm de viață și să fim optimiști: „Se întâmplă o dată pe lună în mod normal și se spune că este bine ca acum să începi noi proiecte, să o iei de la capăt”.

Comparația cu Luna Plină

Deși recunoaște importanța Lunii Noi, Daniela Simulescu a mărturisit că nu este fanul acestui eveniment, preferând Luna Plină, care aduce evenimente marcante și transformatoare. „Luna Nouă este mai degrabă o clipă de a sta cu noi, de a ne conștientiza mai bine ceea ce ne dorim”, a explicat ea. Cu toate acestea, Simulescu a menționat că Luna Nouă poate fi un moment prielnic pentru introspecție și stabilirea unor noi intenții.

„În schimb sunt fanul Lunii Pline pentru că acolo chiar se întâmplă evenimente, așa că să vă țineți bine pe data de 19 august”, a adăugat Simulescu.

Aspectele astrologice ale Lunii Noi în Leu

Un aspect important al acestei Lunii Noi este sextilul pe care Soarele și Luna îl fac cu Jupiter, aducând o energie pozitivă și favorizând bucuria și distracția.

„Energia Leului din noi își dorește bucurie și distracție, iar acum Jupiter ne dă apă la moară din acest punct de vedere”, a spus Simulescu.

Ea a subliniat importanța atitudinii în fața evenimentelor marcante și a recomandat acceptarea condiției de muritori pentru a trece mai ușor prin provocări:

„Atunci când se întâmplă un eveniment important, marcant, depinde de noi cum vom privi acel eveniment, atitudinea din fața acelui eveniment. Dacă vom sta agățați precum o victimă nu avem cum să trecem altfel prin acel eveniment, dar dacă ne uităm la el și ne acceptăm condiția cu limitele de muritori vom reuși să trecem mult mai ușor. Este momentul acela în care nu ne mai supărăm pe viață și învățăm din ceea ce s-a întâmplat rău”.

Ce zodii sunt influențate de acest eveniment

Astrologul a explicat că acest eveniment astrologic va sprijini în special semnele de foc, dar alte zodii vor fi împinse către schimbare:

„Vor fi sprijiniți în primul rând cei în semne de foc: Berbec, Leu, Săgetător. Aceștia vor avea așa o efervescență. În schimb, cei care vor simți nevoia de o schimbare vor fi Taur, Scorpion și Vărsător, pe lângă Leu. Chiar și așa, o Lună Nouă poate să treacă pe lângă noi fără să se întâmple ceva anume”.

În încheiere, Daniela Simulescu a subliniat că arhetipul Leului ne învață să ne iubim pe noi înșine și să vedem părțile frumoase ale vieții, chiar și în momentele dificile. „Luna Nouă în Leu ne învață să ne așezăm, să ne liniștim și să ne dăm seama că în viață există și părți frumoase pe care trebuie să le vedem și să le menținem”, a conchis ea.