În cadrul emisiunii „Totul despre bani” moderată de Mihai Ciobanu la DC News TV, Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), a discutat despre potențialul turistic al litoralului românesc, în special al plajelor din Constanța și stațiunilor din sudul litoralului.

De ce neapărat Mamaia și nu Constanța?

Traian Bădulescu a subliniat că plajele din Constanța sunt de înaltă calitate și merită mai multă atenție din partea turiștilor. „Plajele din Constanța sunt căutate și de turiști, dar nu de atât de mulți pe cât ar merita. De multe ori recomand și Constanța ca destinație turistică în sine pentru că are plaje de mare calitate. Festivalul Neversea a popularizat foarte bine plajele de acolo.”

El a evidențiat beneficiile unei vacanțe în Constanța, combinând avantajele unui city break cu plaja: „În Constanța beneficiezi de aerul unui municipiu, poți găsi la orice oră ceva de cumpărat, ai transport în comun, ai marketuri cu prețuri de market. Sunt multe hoteluri și în Constanța și așa cum românii merg în Nisa sau în Barcelona combinând citybreak-ul cu mersul la plajă, ar putea merge și acolo. Plajele din Constanța sunt de aceeași calitate cu plajele din Mamaia.”

Opțiuni pentru turiști în partea sudică a litoralului românesc

Bădulescu a adus în discuție și modernizările recente din stațiunile sudice ale litoralului românesc: „Mă bucur să anunț că avem plaje lărgite și în stațiunile din Sud precum Neptun și Jupiter. Chiar în aceste zile s-a terminat și modernizarea plajei Jupiter, turiștii sunt absolut mulțumiți, intrarea în apă este lină. Nu am ajuns încă fizic, dar am văzut multe fotografii și filmări. Da, turiștii au fost deranjați că lucrările s-au făcut vara, dar au fost rapide și ne bucurăm că avem în sfârșit plaje largi.”

El a evidențiat necesitatea acestor modernizări și impactul pozitiv asupra turismului: „Știm cu toții că duceau lipsă de plaje modernizate și largi aceste stațiuni. Probabil că în maxim doi ani vom avea toate plajele lărgite până la Mangalia.”