Fostul pilot de raliuri Titi Aur a urmărit un videoclip cu o încălcare gravă a regulilor de circulație în emisiunea DC Conducem moderată de Florin Răvdan la DC News TV. Expertul auto a reacționat cu tristețe la manevra unui conducător de BMW care a întors pe o șosea de mare viteză.

Unii vor spune că drumul este de vină

„Nu te mai aștepți și la asta. Probabil unii vor spune «Drumurile sunt de vină». Ei bine, uite că aici avem un super drum, bine făcut, asfaltat, dungat, bine împărțit, dar unul cu o anumită marcă de mașină se gândește să facă o astfel de manevră”, a comentat expertul în conducere defensivă.

„Cum ar spune soția mea: «Domnul pe bogat de mult, că mașina e veche”, a glumit Florin Răvdan.

„Nu ne așteptăm și la asta, dar în România, după cum spun de fiecare dată, trebuie să te aștepți la orice. Trebuie să te aștepți și la ce nu crezi vreodată că se poate întâmpla: să-ți vină pe contrasens, să întoarcă aici unde e evident nu poți da vina pe altceva.

Nu e vina drumului, nu este vina mașinii. Este cel de la volan care este complet anormal. Iarăși, nu am ce comenta, nu am ce spune la astfel de faze decât: atenție, orice se poate întâmpla”, a adăugat Aur.

Dovada video trebuie să fie acceptată de polițiștii de la Rutieră

„E un alt caz în care e clar că imaginile de pe camerele auto sunt necesare”, a mai adăugat jurnalistul.

„Da, sau ar contribui la sancționarea lor, ar contribui să nu se mai întâmple astfel de lucruri. Cei care își asumă astfel de manevre ar ști că s-ar putea să-l filmeze altul și să i se întâmple ceva rău, fie din partea Poliției, fie de la compania de asigurare. Am spus și spun de fiecare dată: asiguratorii ar trebui să fie primii interesați să creeze sistemul care să te facă să devii civilizat”, a conchis Titi Aur.