Agentul Alexandra Neacșu a povestit într-un interviu emoționant la emisiunea DC Anima, moderată de Tudor Tim Ionescu pe DC News TV, despre o misiune de neuitat desfășurată alături de câinele său militar, Abel.

Această misiune, deși extrem de solicitantă, a rămas în amintirea agentului ca una dintre cele mai frumoase experiențe profesionale.

Evadarea și începutul misiunii

Totul a început într-o dimineață obișnuită la serviciu când telefonul de la IPJ Prahova a întrerupt rutina zilnică.

„Am ajuns într-o dimineață la serviciu și a sunat telefonul de la IPJ Prahova, evadase un deținut și am plecat acolo” a relatat Alexandra Neacșu.

Urgența situației a declanșat o misiune intensă de căutare în care agentul și câinele său militar au fost nevoiți să acționeze rapid și eficient.

O misiune dificilă, dar plină de camaraderie

Misiunea s-a desfășurat pe parcursul a 10-11 ore de căutări prin pădure și teren accidentat. În ciuda dificultăților, legătura dintre agent și câinele său a fost evidentă și emoționantă.

„După fiecare pas sau coborâre, Abel (câinele militar) cobora și era de fiecare dată atent, întorcea capul să vadă că sunt acolo lângă el, că sunt în regulă”.

Această grijă reciprocă a transformat misiunea într-o demonstrație impresionantă de camaraderie și devotament.

Rezistență și determinare

În ciuda oboselii, atât agentul Neacșu, cât și câinele Abel, au demonstrat o rezistență extraordinară pe parcursul celor aproximativ 13-14 km parcurși pe jos.

„Nici oboseala n-am mai simțit-o, nici eu, nici el, dar pe cât de grea a fost misiunea și am făcut undeva la 13 sau 14 km de mers pe jos în ziua respectivă, nu cred că o să uit vreodată această experiență” a spus agentul.

O experiență de neuitat

În ciuda dificultăților, misiunea a rămas în amintirea agentului Alexandra Neacșu ca fiind cea mai frumoasă la care a luat parte.

„A fost cea mai grea dar și cea mai frumoasă misiune la care am luat parte”.

 Povestea sa ilustrează nu doar provocările și riscurile meseriei de polițist, dar și legătura specială dintre un agent și câinele său, o legătură bazată pe încredere și sprijin reciproc.