Într-o manieră amuzantă și directă, psihologul Radu Leca a explicat în cadrul emisiunii „Ultrapsihologie”, moderată de Ramona A. Dumitru la DC News TV, cum pot femeile să comunice mai eficient cu partenerii lor.

Leca a subliniat importanța înțelegerii nevoilor și instinctelor bărbaților pentru a construi o relație armonioasă.

Înțelegerea nevoilor primare ale bărbatului

„Bărbatul este instinctiv, el va ieși la vânătoare și va vedea ce poate avea”, a explicat Radu Leca. Psihologul a subliniat că pentru a atrage atenția bărbatului, femeile trebuie să se conecteze cu nevoile lui primare.

„Te așezi frumos lângă el. Ești în costumul de baie îmbrăcată și spui așa: «Mergem, iubire, la mare să facem baie împreună? Hai, ți-am adus slipii»” a spus el.

Alegerea locului potrivit pentru relaxare

Psihologul a oferit și sfaturi practice despre cum să alegi locația perfectă pentru o vacanță relaxantă, astfel încât să poți comunica eficient cu partenerul tău.

„Nu alegi orice plajă. Copii mulți? Ai plecat, fiindcă după ora 11:00 copiii vor începe să țipe, omul va fi deranjat”, a explicat Leca.

El a subliniat că femeile ar trebui să fie cele care aleg plaja și cazarea, deoarece bărbații nu sunt la fel de atenți la aceste detalii.

Rolul bărbatului în planificarea vacanței

Radu Leca a adăugat că bărbații ar trebui să aibă un rol clar definit în cadrul familiei. „El doar plătește, că ăsta este rolul bărbatului în familie. Nu trebuie să-și bată capul”, a spus psihologul.

Alegerea unei cazări nepotrivite, cum ar fi „pe malul unui lac, plin cu nuferi frumoși, care au 15 milioane de broaște pe ei”, ar putea duce la situații neplăcute și la nemulțumirea ambilor parteneri.

Evitarea clișeelor în comunicare

„Nu sunt toți chiar animale de companie cu care să vorbești: «Iubirea mea, sufletul meu, ce vrea băiatul să facă azi? Merge băiatul la mare?». Dacă îi faci așa, fuge!” a explicat el.

Radu Leca consideră că partenerele de cuplu ar putea comunica mult mai ușor cu partenerii lor, dacă acestea ar evita astfel de abordări ci în schimb, ar putea adopta o atitudine care să stimuleze interesul și atenția partenerului.