Ambasadorul Adrian Zuckerman a reamintit politicienilor de la București că strategia unei țări trebuie să fie bazată în primul rând pe bunăstarea poporului, exclusiv în interesul cetățenilor, dar și că strategia economică trebuie bine definită pentru a avea succes.

Interesul pentru propriul stat, important

„Toată lumea îl critică pe Donald Trump, dar vreau să vă aduc aminte că a spus că fiecare țară trebuie să facă ce-i bun pentru țara lor. Asta nu înseamnă o chestiune de izolare, trebuie să faci bine pentru poporul tău. Nu înseamnă că nu trebuie să-l ajuți și pe celălalt, pentru că este în interesul tău să ai un aliat, să ai cooperare, dar în primul rând trebuie să te gândești ce-i bine pentru țara ta.

Când președintele Klaus Iohannis a fost la Washington, președintele Donald Trump i-a dat o șapcă pe care nu scria «Make America Great Again», ci scria «Make Romania Great Again». Mulți nu se gândesc în acest fel aici și multe lucruri nu se dezvoltă”, a explicat Zuckerman la DC News TV, într-o emisiune specială realizată de jurnaliștii Bogdan Chirieac și Tudor Curtifan.

Are România un plan economic?

„Dau un exemplu: care este planul economic în România? Eu habar nu am, nu știu care este planul economic. Sunt 1.400 de companii de stat. Majoritatea, în afară de 6-8-10 pierd bani. Să ne uităm la TAROM, a pierdut peste 100 mil. euro anul trecut. Am auzit un ministru care a cerut mai puțini angajați și mai mult profesionalism. Cum știe asta? Un birocrat de la stat habar nu are ce trebuie făcut la o companie pentru a merge bine. Trebuie privatizată, oamenii nu știu”, a adăugat Zuckerman.