Într-un interviu recent de la DC News TV, George Simion a răspuns întrebărilor jurnalistei Anca Murgoci despre similitudinile dintre promisiunile sale cu apartamente ieftine pentru români și cele ale unor politicieni din trecut.

Simion a subliniat diferențele esențiale dintre planurile sale economice și cele ale predecesorilor săi candidați la prezidențiale, punând accent pe crearea de infrastructură și plus-valoare în România.

Compararea cu Dan Diaconescu și Mircea Geoană

Anca Murgoci a făcut o paralelă între Simion și Dan Diaconescu, amintind de promisiunea acestuia de a oferi 20.000 de euro fiecărui român care se întoarce din diaspora. Simion a reacționat, menționând și alte programe similare din trecut:

„Sau de Mircea Geoană puteți să spuneți, pentru că au existat diferite programe…”

Scepticismul Publicului

Murgoci a exprimat îndoielile publicului privind promisiunile lui Simion, comparându-le cu cele ale PSD-ului:

„Pentru că sună prea bine și nu vă credem. Normal că crezi PSD-ul care îți spune «mărim pensia», că pare mai credibil…”

Fundamentul economic al promisiunilor

Simion a explicat că promisiunile sale sunt bazate pe realități economice și pe o abordare sustenabilă, nu pe măsuri populiste de consum:

„Întrebați orice constructor și o să vă spună că atâta timp cât punem terenul la dispoziție și creăm ca stat, ca municipalitate, infrastructură… este posibil un preț de 500-600 euro. Și asta trebuie să fie o politică guvernamentală”, a spus el.

Crearea de plus-valoare

Spre deosebire de programele PSD-ului, care duc la consum imediat și nu la dezvoltare economică, Simion susține că planul său este orientat spre crearea de plus-valoare:

„Programul lui Dan Diaconescu de a da în mână 20.000 euro unui român, duce tot acolo unde duce creșterea de pensii și salarii minime… către consum, către primul hipermarket… Eu am un program prin care creez plus valoare aici, în România”, a conchis acesta.