Senatorul Ștefan Pălărie a fost invitatul lui Răzvan Dumitrescu la emisiunea Ce se întâmplă de la DC News TV. Cei doi au dezbătut privind activitatea parlamentară a politicienilor, în contextul în care unii s-au apucat să copieze direct legi din țările mai dezvoltate.

Activitatea parlamentară, după modelul activității doctorale

„De multe ori, dintr-un entuziasm și dintr-o dorință de afirmare să arătăm că avem activitate parlamentară, foarte mulți iau legi cu copy-paste din țări civilizate. Li se pare că dacă așa e în Germania, așa să fie și în România. Nu întotdeauna funcționează așa. Condițiile sunt altele acolo, aici sunt alte condiții. Nu tot ce copiezi de afară îți face bine în interior și invers, nu tot ce ai luat de aici ar face bine afară. Sunt particularități”, a explicat Răzvan Dumitrescu în emisiunea pe care o moderează la DC News TV.

Cu ce cereri vin și părinții când vine vorba de legile educației

„Vă dau dreptate. Sunt senator de educație și de foarte multe ori primesc această întrebare de la părinții indignați: «De ce nu luăm copy-paste de undeva sistemul?». Să luăm din Germania învățământul tehnic, din Finlanda învățământul general…”, a răspuns Ștefan Pălărie.

„Adică de ce nu facem ca la tezele de doctorat, nu?”, a întrebat retoric Dumitrescu.

„Ca la tezele de doctorat din România. Să menționăm că tezele de doctorat din alte țări nu sunt luate cu copy-paste”, a continuat Pălărie.