Analiștii Bogdan Chirieac, Diana Tache și Mugur Ciuvică au discutat la emisiunea Miercurea Neagră de la DC News TV despre stabilirea calendarului pentru alegerile prezidențiale.

În timp ce Chirieac și Tache spun că datele nu vor fi fixate până când viitorul președintelui Klaus Iohannis nu va fi cert, Mugur Ciuvică este de altă părere.

Oriunde, doar să fie internațional

„Foarte importantă este data alegerilor. Astăzi, la 18:30, se întâlnește coaliția și vor discuta cu privire la subiectul acesta. Eu am o teză pe care o discut de două săptămâni: până nu-și găsește Klaus Iohannis, nu mai facem socoteli despre septembrie, octombrie”, a transmis Diana Tache la DC News TV.

„Vedeți că e nasol de tot!”, a reacționat Bogdan Chirieac. „La Europa nu a luat nimic și acum vrea orice: și la ONU, și la Banca Mondială, și la UEFA”.

Revine în discuție vila de 9 milioane euro

„Așadar, Klaus Iohannis trebuie să-și găsească serviciu, iar apoi mai discutăm despre data alegerilor. Și-a depus actele de pensie, dar și aseară discutam la televiziune că este ultima grijă a tuturor că Iohannis rămâne fără serviciu, pentru că sigur se va ocupa cineva: Comitetul Olimpic, UEFA, ceva se găsește, că trebuie să stea la locuința aceea construită de RAAPPS cu 9 milioane de euro, cea cu serele și piscinele. Se va găsi o soluție”, a adăugat Diana Tache.

S-a supărat președintele pe refuzul NATO?

„Klaus Iohannis este atât de supărat că nu l-au pus la NATO sau la Bruxelles încât nu s-a dus în Elveția și nu s-a dus nici la Summitul informal care a avut loc acum. Atât de supărat este domnul Iohannis?”, a mai comentat Chirieac.

„Treaba asta cu stabilitatea și cu formulele eu zic că nu are nicio legătură cu treaba că Iohannis își caută serviciu. Nu, n-are legătură, este o chestie mult prea serioasă, atât de serioasă încât îl depășește pe Iohannis.