În cadrul unui interviu DC Medical, moderat de Val Vâlcu pe DC News TV, Prof. Dr. Ioan Lascăr, chirurg plastician, a discutat despre transformările estetice pe care le suferim odată cu înaintarea în vârstă și despre riscurile asociate acestor proceduri.

Transformările aduse de trecerea anilor

Prof. Dr. Ioan Lascăr a explicat că, odată cu trecerea anilor, fiecare individ suferă anumite transformări, influențate de vârstă și particularitățile constituționale:

„Fără îndoială, în raport cu vârsta, în raport și cu particularitățile constituționale, fiecare dintre noi, pe măsura acumulării anilor, suferim anumite transformări mai mult sau mai puțin importante”, a transmis doctorul.

Aceste modificări pot determina persoanele să recurgă la proceduri estetice chiar de la vârste destul de tinere.

Popularitatea procedurilor nechirurgicale

Lascăr a subliniat creșterea popularității intervențiilor nechirurgicale, inclusiv la tineri de 20-30 de ani:

„Sunt persoane care la ora actuală, la 20-30 de ani apelează la astfel de procedee care nu sunt chirurgicale, sunt procedee nechirurgicale”, a expus el.

 Printre aceste proceduri se numără injecțiile cu toxină botulinică, utilizate pentru îndepărtarea ridurilor.

Înghețarea fizionomiei: Un risc major

Jurnalistul Val Vâlcu a întrebat despre riscurile asociate cu aceste intervenții, iar răspunsul lui Lascăr a fost clar:

„Înghețarea fizionomiei. Deci aspectul este o fizionomie înghețată, care nu mai este expresivă”, a răspuns Prof. Dr. Ioan Lascăr.

Acesta a explicat că scopul toxinei botulinice este de a paraliza mușchii superficiali ai pielii, ceea ce poate duce la o expresie facială lipsită de dinamism:

„Toxina botulinică paralizează mușchiul, iar felul în care este ea dozată pentru procedurile estetice permite paralizia mușchilor superficiali pielor. Sigur că nu este tocmai plăcut ca o persoană să aibă aceeași figură mereu”, a conchis el.