Victoria fără doar și poate a primarului Ciprian Ciucu la alegerile de duminică arată că printr-un proiect bine definit, dar și un strop de noroc, cetățenii te pot vota în mod covârșitor.

Jurnaliștii Oana Stănciulescu și Emilian Isăilă au dezbătut acest subiect la emisiunea #Rezist din ziua de după alegerile din 9 iunie, la DC News TV.

Cei doi au căzut de acord că „ajutorul invizibil” al lui Ciucu la Sectorul 6 a fost faptul că această parte a Bucureștiului practic nu a avut primar până la mandatul său, așa că și provocarea administrativă a fost una mai mică. Până la urmă când nu primești niciodată nimic, chiar și dacă ai primi puțin ți s-ar părea mult, au concluzionat cei doi.

Ce s-a întâmplat la Sectorul 2?

„Trebuie să ai un proiect. Radu Mihaiu de la Sectorul 2, în opinia mea, a avut un proiect, dar nu a fost bine comunicat. De exemplu eu stau în Sectorul 2 și sunt foarte mulțumit de stâlpișori, deși am mașină.

A creat o polarizare foarte mare în jurul acestui proiect care până la urmă i-a erodat poziția. La Mihaiu nu a fost o confruntare politică, ci pur administrativă. Deși e un bun comunicator și s-a dus și a vorbit cu oamenii, a enervat foarte mult, iar ideea nu a fost înțeleasă”, a explicat jurnalistul senior editor la Spot Media.

Și electoratul trebuie înțeles, nu doar viceversa

Pe de altă parte, dacă ai un proiect care nu este pe gustul alegătorilor și intri în conflict cu dorințele lor, e ca și cum nu ai avea un plan concret pentru primăria la care candidezi.

„În plus, trebuie să-ți înțelegi și electoratul. Sectorul 2 nu este Sectorul 6. Ai avut primari care au făcut treabă, chiar dacă nu se vede cine știe ce ca infrastructură. Radu Mihai nu a avut un proiect care să capteze susținerea locuitorilor și să poată să pedaleze ca Ciprian Ciucu de la Sectorul 6”, a conchis Isăilă.