Europarlamentarul Rareș Bogdan candidează din partea PNL pentru un nou mandat la Bruxelles. Acesta a participat la emisiunea DC Votez în ultima zi de campanie electorală din statele membre UE. Totuși, printr-o dovadă de iscusire politică, fostul jurnalist a profitat de o „schemă” care-i permite să-și continue campania.

Cine știe să joace joacă pe tot terenul

„Plec în Marea Britanie în trei ore pentru că în Uniunea Europeană campania electorală se închide astăzi. Marea Britanie este în afara Uniunii Europene. Asta-i viața, cine știe să joace joacă pe tot terenul. Mă voi întoarce sâmbătă noaptea”, a transmis cu zâmbetul pe buze Rareș Bogdan la DC News TV.

„Acolo puteți să faceți campanie?”, a întrebat analistul politic Bogdan Chirieac.

„Și acolo, și la Chișinău. La Chișinău se duc alții, se duc Siegfried Mureșan cu Adrian Dupu. Asta-i viața. Puteau să o facă toți…”, a adăugat Rareș Bogdan.

Importanța alegerilor pentru Parlamentul European

Alegerile europarlamentare din 2024 sunt un moment important pentru cetățenii Uniunii Europene, inclusiv pentru România. În perioada 6-9 iunie 2024, cetățenii vor avea ocazia să-și aleagă reprezentanții în Parlamentul European. Lista finală a candidaturilor include 12 partide și alianțe electorale, precum și 4 candidați independenți.

Este esențial ca alegătorii să fie informați despre importanța votului lor și despre cum acesta contribuie la modelarea viitorului politic și social al Europei. Alegerile oferă oportunitatea de a influența deciziile care afectează viața de zi cu zi, de la economie și securitate, până la mediu și migrație.