Problema drogurilor reprezintă o temă critică, nu doar în România, ci la nivel global. Eforturile de a găsi răspunsuri la complexitatea problemelor legate de existența umană sunt permanente. Roxana Mînzatu, candidat PSD la funcția de europarlamentar, aduce in prim-plan subiectul consumului de droguri, în cadrul emisiunii DC Votez de la DC News TV.

Combaterea consumului de droguri

„Ministrul Familiei, Natalia Intotero, este foarte implicat în tot ceea ce înseamnă această luptă cu fenomenul acesta de consum de droguri. Avem și un ghid de finanțare din fonduri europene pe care Ministerul Familiei îl va accesa pentru formarea specialiștilor în ceea ce înseamnă combaterea consumului de droguri, specialiștii care să lucreze în astfel de centre”, a explicat Roxana Mînzatu.

Experiențele foștilor consumatori

„Natalia Intotero a umblat în toată țara cu o echipă de foști consumatori care cumva au găsit calea de a se recupera. Vin și-și spun povestea, mai ales în fața tinerilor. Vin și spun cum a fost în reabilitare, cum a fost în sevraj, prin ce au trecut și împreună cu ea lucrurile încep să se miște și așa am și descoperit multe dintre inițiativele mai mici ale societății civile pe combaterea consumului de droguri”, a adăugat aceasta.

Finanțare programelor de combatere

„Și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în colaborare cu Ministerul Familiei, generează această linie de finanțare din programul incluziune și demnitate socială. Atacăm problema și la nivel național, deci finanțăm. E adevărat totuși că este doar un început de drum”, a conchis Mînzatu.