Analistul politic Bogdan Chireac a reacționat după cele mai recente declarații făcute de generalii Dumitru Dumbravă și Florian Coldea.

De ce ar avea nevoie un cabinet de avocatură de consiliere juridică de la altcineva? Iată ce a răspuns Bogdan Chirieac la Antena 3 CNN:

Cele două detalii importante subliniate de analistul Chirieac

„Nu este ceva deosebit ca mari case de avocatură să se reunească pentru un caz, nu aceasta este problema. Mari case de avocatură s-au reunit și în cazul Roșia Montană – Gold Corporation, au fost o casă din România și o casă din Elveția. Mie mi se par două lucruri importante:

În primul rând, am avut senzația că Florian Coldea ar fi vrut să spună ceva mai mult, dar din cauza presei de la fața locului nu s-a auzit nimic.

În al doilea rând, lui Dumitru Dumbravă i-a scăzut mult entuziasmul, căci domnia sa ne-a învățat într-un interviu celebru cum SRI urmărește sentințele până la capăt, cum arată judecătorului dovezi pe care nu le poate vedea avocatul. În orice țară civilizată, vorbim de un autodenunț sondat imediat cu demiterea generalului SRI care a făcut astfel de declarații și reforma instituției”, a explicat Chirieac.