Divorțul poate fi unul dintre cele mai stresante și dificile evenimente din viața unei persoane, mai ales când este vorba de un divorț toxic. Acest tip de separare nu doar că pune capăt unei relații, dar poate avea efecte de lungă durată asupra celor implicați, inclusiv copii. Ramona A. Dumitru și Radu Leca discută în detaliu despre aceste efecte, în cadrul emisiunii Ultra Psihologie de pe DC News TV.

Frică și incertitudine

“Frica este foarte mare când vrei să ieși dintr-o relație. Mai ales unde este un copil, practic pleci cu copilul după tine și nu știi exact cum o să fie, nu știi la ce să te aștepți. E foarte important aici suportul familiei, dacă există, este esențial. Cei care au familia aproape au șanse mai mari. Cei care nu au familie extinsă să știi că șansele sunt foarte mici să poată ieși dintr-o astfel de relație, pentru că practic nu ai un sprijin, nu ai nimic și se confirmă ceea ce el (partenerul toxic) spune, nu ai nimic, ești nimic, ești nimeni.” a transmis Ramona A. Dumitru.

Traume profunde lăsate de partenerul toxic

“Atitudinea pe care o are partenerul despotic, dominant, toxic înainte de divorț este o atitudine care îți provoacă traume și ani de zile după ce ai divorțat ajungi să nu te poți apropia de nimeni. Nu din frică, nu, frica e cea mai mică problemă care ar putea să apară. Din scârbă și dezamăgire. E o chestie de care nu te poți apropia. Deci tot ce înseamnă divorț toxic produce o scârbă imensă.” a explicat Radu Leca.