Sebastian Burduja și Gabriela Firea au semnat documentul pentru ruperea alianței PNL-PSD la nivelul Capitalei. Controversata decizie a fost comentată de analistul politic Bogdan Chirieac la Antena 3 CNN.

Legile noastre sunt făcute pentru a fi încălcate

„Legile în România sunt făcute pentru a fi încălcate. Câtă vreme ai putut să aduci alegerile locale, fără nicio rațiune, din septembrie în iunie, când tu nu aveai candidat pentru luna iunie, în ciuda recomandărilor Comisiei de la Veneția, în ciuda faptului că nimeni nu vorbește de europarlamentare… au existat toate problemele!”, a explicat Bogdan Chirieac.

Probleme peste probleme cu scamatoria alegerilor

„În ciuda faptului că vor fi doi primari, doi președinți de consilii – unul ales, unul în funcție – vreme de trei luni; în ciuda faptului că bugetele localităților unde se schimbă conducerea vor fi epuizate până în septembrie când își vor prelua mandatul noii primari. Totul s-a încălcat.

Faptul că acum se desființează un protocol al alianței… fie vorba între noi, partidele politice au dreptul să-și desemneze candidați proprii. Aici trebuie să aibă acest drept, indiferent ce și cum. Da, s-au legat la cap cu un protocol, iar protocolul acela se desființează, nu se desființează… nu are nicio relevanță. Legea este făcută pentru a fi încălcată”, a conchis el.