În contextul noii realități a cursei pentru Primăria Generală a Capitalei, analistul politic Bogdan Chirieac reamintește că alegerile sunt pentru cetățeni, nu pentru politicieni sau putere.

Vor candida toți patru. Mihai Enache, lăsat pe din afară

„Eu nu o văd pe Gabriela Firea să se retragă, Cristian Popescu Piedone tocmai a spus că niciodată nu se retrage, deci o retragere ar însemna un grav prejudiciu de imagine, iar Sebastian Burduja se pregătește de mult pentru a candida la Primăria Generală.

Avem patru candidați puternici în acest moment, iar din punctul meu de vedere este un lucru bun. Democrația este servită în această situație. În mod normal cineva va atinge 30% va fi viitorul primar general al Capitalei, fiindcă procentele celor doi contracandidați principali – Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone – vor scădea fiindcă au intrat alți doi candidați puternici în cursă”, a explicat Chirieac la Antena 3 CNN, miercuri dimineață.

Fără înțelegeri pe sub masă, la masa verde

„Cine reușește să-și mențină electoratul în jurul valorii de 30% va fi primarul general, în opinia mea. Toată lumea o să ia un procent important – și doamna Firea, și domnul Burduja – deci aici va fi lupta.

Până la urmă, bucureștenii să aleagă! Nu mai sunt înțelegeri pe sub masă, la masa verde, să hotărască alții, șefii, ce e bine pentru popor. Nu, poporul alege primarul, care este problema?”, a conchis analistul.