Bogdan Chirieac a analizat poza momentului care îl plasează cu mult sub scorul partidelor pe medicul Cătălin Cîrstoiu în lupta pentru Primăria Capitalei. Analistul politic afirmă că liderii celor două partide, PSD și PNL, se află într-o bulă și trebuie să se vadă realitatea din teren.

Ciolacu, Ciucă și Boloș, în propria bulă

În contextul măsurilor economice care pot pune la pământ antreprenoriatul românesc, analistul a reamintit că ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, nu este deloc popular, iar liderii celor două partide de guvernământ, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, trebuie să vadă situația așa cum este.

„Trebuie să iasă din această bulă. Dânșii, Ciolacu, Ciucă, Boloș, se află într-o bulă și trebuie să vadă viața reală, să înțeleagă că au existat consecințe pentru loviturile năprasnice pe care Boloș le-a dat economiei românești și că lumea este profund frustrată. A defavorizat grav mediul privat față de mediul public. Toate aceste învățăminte sper să fie foarte utile”, a transmis Bogdan Chirieac într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN.

Paradoxul unei înfrângeri umilitoare

Totuși, înfrângerea poate fi dulce amară pentru coaliția de guvernare, fiindcă poate reprezenta momentul trezirii la realitate și mobilizării pentru ultimele două alegeri din acest an super-electoral.

„Până la urmă nu e o catastrofă, sper să fie utile pentru viitoarele alegeri: prezidențiale și parlamentare.

Cred că din punctul ăsta de vedere e util domnul Cătălin Cîrstoiu. O înfrângere catastrofală cum se prefigurează în acest moment, asta înseamnă să iasă pe locul trei, poate avea în mod paradoxal efecte benefice pentru toamnă și iarnă –alegerile prezidențiale și alegerile parlamentare”, a conchis Chirieac.