Psihologul Radu Leca, invitatul emisiunii Ultrapsihologie de la DC News TV, a explicat cum s-a schimbat trendul în ultimii ani privind calitățile partenerului. Dacă în trecut perfecțiunea era în mare vogă, reprezentată de „prințul călare pe cal alb” în cazul doamnelor, situația s-a schimbat.

Astfel, în loc să mai aspire la perfecțiune atât în relație, cât și prin prisma partenerului, omul modern caută o relație constantă, iar iubitul sau iubita perfecți pentru un astfel de cuplu are cinci valori incontestabile, adaugă Leca.

Accentul s-a pus pe partenerul ideal. Lucrurile s-au schimbat

„În ultimii 5 ani s-a pus accentul pe găsirea unui partener care să nu fie ideal, ci constant. Nu se mai vânează idealurile, se vânează constantele, dar constantele astea se bazează pe cinci principii:

  • Să fie deștept
  • Să fie prezent
  • Să fie sincer
  • Să aibă soluții
  • Să ofere sentimente

Sunt cinci lucruri care te transformă într-un partener bun”, a spus psihologul.

Un alt lucru interesant adăugat de psihoterapeut este faptul că, de cele mai multe ori, atunci când cauți activ un partener te crezi în postura de „vânător”. Însă, atunci când vorbim de un partener constant și compatibil, poți ajunge „vânat” fără să îți dai seama, moment care ar trebui să edifice faptul că acel iubit/acea iubită este potrivit/ă pentru tine.

„Slăbiciunea pe care tu o vezi ca partener puternic e în felul următor. Vânătorul vede o slăbiciune, dar ce te faci când vânătorul, cu nasul pe sus, este de fapt vânat?”, a adăugat Leca.