În inima aglomerării urbane, parcările nu mai sunt doar spații pentru mașini, ci reprezintă adesea punctul nodal al unei probleme persistente ce afectează calitatea vieții și mobilitatea în orașe. Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD – PNL la Primăria Capitalei, invitat în platourile DC News TV, ne spune cum intenționează să remedieze din aceste probleme persistente întâlnite în capitală, dacă va câștigă alegerile.

Parcările, o problemă persistentă 

“Ia gândiți-vă ce ar fi dacă pe prima bandă nu ar mai exista mașini parcate. Asta n-o să dispară bătând din palme.” a transmis Cătălin Cîrstoiu.

“Si cum veți face, că unde să își ducă omul mașina?” a întrebat Bogdan Chirieac.

Se pot face niște studii de fezabilitate la nivel de Capitală, care pot duce la construcția unor parcări subterane în anumite zone în care oamenii pot să-și parcheze mașinile în siguranță. Ce efecte secundare ar avea această măsură? Odată ar crește numărul de spații verzi, ar crea niște benzi utile, utile circulației mașinilor și mai mult de atât, secundar, ar reduce nivelul de poluare și ar scădea timpii pe care fiecare om îi petrece în trafic.” a răspuns acesta.

Podul Constanța în stadiu deplorabil

“Eu însumi și asta știu că face fiecare cetățean, cei care vin dinspre Mogoșoaia, Șoseaua Chitilei, petrec la Podul Constanța ore în șir. O oră în trafic ca să poți să intri pe Calea Griviței. Ieșirea din București spre autostrada A1, spre autostrada București-Pitești devine un calvar. Vă dați seama că orice cetățean are un sentiment de inutilitate personală, pentru că ai un program, ai o viață, să-ți petreci 2h în trafic… Păi mai bine produci ceva pentru societate sau te relaxezi.” a explicat Cătălin Cîrstoiu.