Într-un interviu recent acordat postului DC News, Alexandru Dincovici, director executiv al Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), a oferit o perspectivă asupra peisajului economic al țării. În ciuda prezenței semnificative a multinaționalelor, Alexandru Dincovici subliniază existența unor afaceri românești importante, care încă mai prosperă și contribuie la economie.

“Domnule director, cine sunt oamenii de afaceri, cine mai sunt oameni de afaceri în România? În ce sectoare economice activează?” a întrebat Val Vâlcu.

“La noi, în general în mod tradițional, de când a fost înființată asociația, la începutul anilor ’90, a fost o asociație de persoane, deci nu asociație de firme, cum sunt multe altele, și a vizat să reprezint în principal interesele marilor oameni de afaceri. Deci, cei care, cel puțin la momentul respectiv aveau, mai degrabă afaceri din zona industrială, să spunem, de la plastic la multe alte, multe alte sectoare ale economiei. Suntem o asociație ceva mai mică, pe de altă parte, deci nu avem mulți membri, dar avem membri cu contribuții importante la economie.” a răspuns Alexandru Dincovici.

“Având în vedere că 51-52% din PIB e realizat de multinaționale, cam care ar fi cota de piață a oamenilor de afaceri mari din România?” a subliniat jurnalistul Val Vâlcu.

“Destul de mică astăzi, însă încă mai există afaceri românești. Sunt afaceri românești destul de mari, care încă mai cresc și cred că mai loc pe piață și pentru noi. N-a fost în totalitate economia preluată de multinațională, din fericire.” a conchis directorul executive Alexandru Dincovici.