În cadrul emisiunii DCConducem cu Florin Răvdan, Titi Aur abordează subiectul conducerii motocicletelor în contextul noilor directive, evidențiind necesitatea unei abordări progresive. Dezbaterile se concentrează pe ideea că, conducătorii ar trebui să aibă acces treptat la motociclete puternice, luând în considerare atât vârsta minimă, cât și experiența anterioară. Titi Aur subliniază diferențele dintre pasionații maturi și cei tineri, exprimând opinia că restricțiile în domeniul motocicletelor ar putea fi mai logice decât cele aplicate la mașini, având în vedere particularitățile acestei pasiuni și nivelurile diferite de conștientizare a riscurilor.
“Condusul mașinilor progresiv în funcție de putere, în noua directivă, există un un articol care face referire la motociclete și spune așa, conducătorii ar trebui să aibă acces progresiv la motociclete puternice în funcție de vârsta minimă, dar și de experiența anterioară de conducere a unor motociclete mai puțin puternice. Adică să începi probabil pe un moped și să poți să ajungi până la, nu știu ,o motocicletă de curse în cel mai bun caz. Aici este o soluție?” a întrebat Florin Răvdan.
“Deci la motociclete cred că, mai mult decât la mașini, ar putea fi pusă problema așa, pentru că într-adevăr pe motocicletă se urcă pasionatul. Pasionatul, care poate fi la 40-50 de ani și care este suficient de conștient și face asta chiar din pasiune pură și atunci indiferent ce motor își ia, de 500cm³ de 1.000cm³, acela îl va conduce văzând sau vizând în primul rând siguranța. Dar tot pasionatul este acela de 17, 18-19 ani care-i înnebunit să meargă cu motorul, care gândește, crede că doar asta e viața lui. Își dorește sau nu, să ajungă campion mondial de circuit de motociclete, dar sigur își dorește să fie cel mai bun, cel mai șmecher din cartier, de pe stradă. Și cred eu că aici într-adevăr ar putea fi niște restricții puse.” a răspuns Titi Aur.
„Nu știu dacă ar rezolva direct situația, dar i-ar mai opri un pic, pentru că și să-l pui pe unul de 18 ani și o zi pe un motor de 1.000cm³ și el cu nebunia, și cu fluturii în cap, și cu aventura, și cu lipsa de istnstinct de conservare specific acestei vârste. Aici nu sunt de condamnat, pentru că așa e normal să fii la vârsta aia. Și atunci cred că o astfel de restricție la motociclete, la motoare ar fi mai logică decât la mașini, pentru că la mașină totuși stai pe patru roți. Mașina are totuși sisteme de siguranță, de securitate și active și pasive mult mai complexe. Și cred că aici s-ar putea rezolva prin educație. La motociclete probabil că ar fi o soluție. Fără să fiu de acord 100% dar aș accepta, eu. Dacă ar fi să votez, aș ridica jumătate de mână.” a mai adăugat acesta.