Într-un interviu acordat de către Titi Aur, prezentatorul Florin Răvdan a adus în discuție o posibilă directivă europeană referitoare la categoria de mașini pe care tinerii șoferi ar trebui să le conducă în funcție de puterea în centimetri cubi, pentru a promova siguranța rutieră. Titi Aur a respins ideea, subliniind importanța unui sistem de educație și examinare eficient, argumentând că restricțiile nu ar face decât să reflecte incapacitatea societății de a pregăti tinerii șoferi în mod corespunzător. Titi Aur a evidențiat necesitatea unei abordări mai substanțiale pentru formarea șoferilor siguri în detrimentul unor măsuri superficiale de reglementare.

“În cealaltă directivă despre care mai discutasem mai era și acea prevedere cu categoria de mașină pe care poți s-o conduci în funcție de centimetri cubi de putere, ca până la 21 de ani să nu conduci mașini mai puternice de un număr de centimetri cubi și apoi, pe măsură ce înaintezi în vârstă, să poți să avansezi. E și asta o soluție?” a înntrebat Florin Răvdan.

“Nu, eu am spus și atunci n-aș fi de acord sau depinde. Dacă nu reușim să facem sistemul de educare a șoferilor, școala de șoferi și după școala de șoferi, acele ore suplimentare de autostradă sau și dacă nu avem un sistem de examinare eficient și corect pe toate capitolele, nu doar pe: oprești roata, pornești, semnalizezi, gata, ești bun de șofer, ci pe toate, cum să stăpânești, cum să înțelegi mașina. Deci, dacă nu avem un sistem, atunci da, poate fi această restricție, dar mie mi se pare un fel de.. societatea recunoaște că nu-i capabilă să pregătească niște tineri să fie șoferi siguri. Și atunci venim cu niște restricții, pentru că noi, societatea, noi Ministerul Transporturilor, noi Ministerul de Interne, noi Parlamentul, noi nu reușim să stăpânim acest fenomen. Se vede că nu reușim. Dar eu cred că mult mai eficient ar fi să se treacă la o educație corectă și profundă, dacă pot să spun și o examinare corectă și o evaluare corectă, decât aceste restricții de suprafață. E un fel, hai să raportăm că ne-am făcut treaba, uite, am pus restricți…” a explicat Titi Aur.