Într-un interviu acordat DCNews, Titi Aur aduce în prim-plan schimbările propuse în privința valabilității permiselor de conducere în Uniunea Europeană. Conform noilor directive, se propune ca permisele din categoriile AM, A1, A2, A, B1 și B să aibă o durată de valabilitate extinsă la 15 ani, în timp ce categoriile C, CE, C1, C1E, D, DE, D1, D1E să fie limitate la o perioadă de 5 ani. Într-un punct de vedere personal, Titi Aur susține menținerea perioadei de 10 ani pentru permisele obișnuite, dar propune o reducere la 5 ani pentru șoferii profesioniști.
“Tot în directiva asta se vorbește de valabilitate diferită pentru permisele de conducere. Acuma, știm, e la toată lumea la fel. Îl iei 10 ani de zile, îl ai. Directiva spune că pentru a asigura drepturi uniforme pe tot cuprinsul uniunii, permisele de conducere din categoria AM, A1, A2, A, B1 și B ar trebui să aibă o valabilitate de 15 ani, în timp ce categoriile C, CE, C1, C1E, D, DE, D1, D1E de 5 ani. E asta o soluție, adică practic la șoferii de camioane, autobuze, ș.a.m.d. ar însemna ca o dată la 5 ani să meargă să-și reînnoiască permisul de conducere.” a subliniatFlorin Ravdan.
“Părerea mea e că n-ar trebui mărită perioada. Eu cred că 10 ani este suficient să schimbi permisul, o dată la 10 ani. Eu unu, dacă ar fi după mine, n-aș prelungi la 15 ani, dar da, pentru șoferii profesioniști ar trebui redusă perioada, adică să fie o dată la 5 ani. Eu de exemplu am permis, am avut, acum l-am schimbat în românesc, permis de Franța, și pe permisul meu de Franța aveam gradele B-ul pe 10 ani valabil, iar C-ul, E-ul si D-ul erau pe 5 ani valabile și asta de mult. Adică permisul l-am obținut în Franța în 88′ – 89′. În alte țări se practică asta pentru categoriile, să zic de profesioniști sau în fine cei care pot lucra cu permisul cu mașini mai mari, limitarea era la 5 ani și după ce trec cei 5 ani, nu mai am dreptul să conduc mașină de categoria C, E, D, dar pot să continui să conduc mașina B, până când mă duc și îmi fac vizita medicală. Adică permisul ăla are valabilitate diferită, fiind același document, dar pentru grade diferite.” a adăugat Titi Aur.