Noua ediție de Miercurea Neagră de la DC News TV s-a axat pe viitoarele alegeri locale și europarlamentare din 9 iunie, iar fiecare participant a avut câte o opinie legată de cursa dintre partide pentru obținerea Primăriei Capitalei.

Ciuvică o vede pe Firea la Bruxelles după alegeri

„Eu nu cred că onorabila coaliție vrea să-și sacrifice doi oameni importanți pentru București”, a fost de părere analistul politic Bogdan Chirieac.

„E, cum nu? Ba da, fiecare partid în parte vrea acest lucru. La PNL poate că mai puțin, fiindcă Sebastian Burduja este cantitate neglijabilă, dar la PSD… toți cei care o certau pe Gabriela Firea că nu are șanse acum o împing de la spate tocmai ca să-și rupă gâtul. Firea, pe 10 iunie, este pensionară la Bruxelles, fără niciun fel de aspirație în PSD. Nu că ar fi avut nevoie de pensie de lux”, a transmis președintele GIP, Mugur Ciuvică.

Burduja e singurul candidat care ia cursa în serios

„Eu vreau să completez, fără să ne repetăm. De exemplu, știți foarte bine că la această măsuță comentam până să apară candidatul comun Cîrstoiu că întrebam ca jurnaliști pe cine alege coaliția la București. Îmi aduc aminte momentul când inclusiv Gabriela Firea ne arăta că era cel mai bine plasat candidat al PSD. Pe partea cealaltă era la fel cu Sebastian Burduja.

Mie mi se pare că Sebastian Burduja, deși este conștient că râdeam de domnia sa când spunea că acum are 8%, a crescut la 16%, practic pe 9 iunie ne făcea socoteala că va avea 60%. Dar astăzi, deși este Ministrul Energiei, are un loc destul de important în PNL, nu e totuși cantitate neglijabilă. Dincolo de asta, mie mi se pare că este singurul care a luat în serios această campanie”, a comentat și jurnalista Diana Tache.