În contextul noilor măsuri fiscale luate de Guvernul României de la începutul anului 2024, numeroase categorii profesionale, alături de afacerile pe care le dețin, s-au revoltat din cauza noilor taxe și impozite.

Dacă în unele cazuri o afacere poate supraviețui atunci când statul bagă mai adânc mâna în buzunarele contribuabililor, în alte domenii s-a întâmplat ca firmele să renunțe complet la activitatea care devenea complet nerentabilă.

A fost cazul și în domeniul turismului?

„Pentru că anul acesta împlinim 27 de ani de la înființare, de când suntem pe piața turismului din România, încercăm să păstrăm prețurile cât de cât mici, să nu le creștem foarte mult. Îi respectăm pe turiștii care vin cu noi de atâția ani, care sunt repetitivi, care aduc și alți prieteni să călătorească cu noi.

Încercăm să facem ca raportul calitate-preț să fie accesibil tuturor pentru că oamenii au dreptul la vacanță și noi susținem acest drept la vacanță pe care îl au toți”, a explicat Marius Berca.

Îi ajută sau îi încurcă Guvernul pe operatorii din turism?

„Nu aș vrea să intru în detalii despre politică, pe noi nu ne interesează decât ceea ce facem noi în turism și ne canalizăm toată activitatea pe acest lucru.

Încercăm să ne descurcăm și să fie bine atât pentru business-ul nostru, cât și pentru turiștii care călătoresc alături de noi”, a conchis el.